ຂັ້ນຕອນຜະລິດເຫຼົ້າໄມ້ເກດສະໜາ
1. ຂັ້ນຕອນຜະລິດເຫຼົ້າຂາວ
- ແມ່ນເຮົາຕ້ອງໃດ້ຂັດເອົາເຂົ້າໃໜ່, ອ່ອນ ແລະ ຫອມເອົາໄປໜື້ງໃຫ້ສຸກແລ້ວນຳມາລ້າງນ້ຳທີ່ມີແຮ່ທາດຈາກພູເຂົາໄຟເກົ່າໂດຍຜ່ານການກັ່ນຕອງດ້ວຍລະບົບ (R.O) ແລ້ວເອົາເຂົ້າໜຽວທີ່ລ້າງນັ້ນປະໃຫ້ສະເດັດນ້ຳແລ້ວຈື່ງເອົາມາປະສົມກັບແປ້ງເຫຼົ້າໄປໜັກປະໄວ້ປະມານ 13-30 ວັນ ແລ້ວນໄປຕົ້ມກັ່ນ 3 ເທື່ອ. ໃນການກັ່ນແຕ່ລະເທື່ອເຮົາຕັດນ້ຳຫົວ ແລະ ນ້ຳທ້າຍອອກເອົາແຕ່ສ່ວນກາງທີ່ເປັນເຫຼົ້າບໍລິສຸດ75 ອົງສາ.
2. ຂັ້ນຕອນກໜມໄມ້ເກດສະໜາ
- ກ້າເບ້ຍໄມ້ເກດສະໜາອາຍຸ3 ເດືອນຂຶ້ນໄປ ປູກຢູ່ເຂດເມືອງ ບຽງຈຽງ ແລະ ເມືອງປາກຊ່ອງ ເຊິ່ງໄຊ້ເນື້ອທີ່ທັງໜົດ 600 ເຮັກຕາ. ໄມ້ເກເດສະໜາທີ່ປູກຈົນໄດ້ອາຍຸ 20-30 ປີຂຶ້ນໄປແລ້ວເຮົາສາມາດກະຕຸ້ນ ແລະ ມີສານຫອມ ເລືອກເອົາຕົ້ນທີ່ມີນ້ຳມັນຫອມມາບົດຫຍາບແລ້ວໄປຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ ຈື່ງນຳມາບົດລະອຽດອີກເທື່ອໜື່ງ ແລ້ວເຮົາໄດ້ສະໜຸນໄພເກດສະໜາທີ່ສົມບູນ.
3. ນຳເອົາເຫຼົ້າທີ່ຕົ້ມກັ່ນໄດ້7 ອົງສາ ແລະ ສະໜຸນໄພເກດສະໜາທີ່ໄດ້ບົດລະອຽດແລ້ວນັ້ນຈື່ງນຳເອົາສອງວັດຖຸດິບດັ່ງກ່າວມາໜັກປະໄວ້3-6 ເດືອນເພື່ອນຳໄປຕົ້ມກັ່ນໃຫ້ໃດ້ເຫຼົ້າຂາວເກດສະໜາ. ແລ້ວຈື່ງນຳໄປປະສົມເພື່ອໃຫ້ໄດ້ດີກຣີຕາມຄວາມຕ້ອງການແລ້ວຈື່ງນຳໄປບົ່ມ3-6ເດືອນຈະໄດ້ເຫຼົ້າຂາວເກດສະໜາ ແລະ ໜັກອີກ 12-254 ເດືອນ ເຮົາຈະໄດ້ເຫຼົ້າສີເກດສະໜາຫຼັງຈາກນັ້ນເຮົານຳໄປກັ່ນຕອງຜ່ານແຜ່ນໄມຄອນ (MICRON) 8 ຊັ້ນແລ້ວນຳໄປບັນຈຸໃສ່ຂວດ, ປິດຜາ, ຕິດສະຕິກເກີ້ ແລະ ບັນຈຸໃສ່ແກັດເປັນອັນສຳເລັດ